BTW-TERUGGAAF EN SUBSIDIEREGELINGEN.

Op dit moment zijn de volgende regelingen van toepassing:

BTW-TERUGGAAF ZONNEPANELEN

Op grond van een uitspraak van het Europese Hof kunt u als particulier eigenaar van zonnepanelen de BTW over de aanschafprijs volledig terugkrijgen van de fiscus. Dit geldt zowel voor de BTW over de materiaalkosten als over de arbeidskosten.

Vanzelfsprekend kunnen wij u ondersteunen in de administratieve aanvraagprocedure van de BTW-teruggaaf. Wij zijn hiervoor een samenwerking aangegaan met een gespecialiseerd administratiekantoor. Onze samenwerkingspartner hierin kan tegen een gereduceerd tarief de volledige aanvraagprocedure voor u uit handen nemen.

 

PROVINCIES & GEMEENTES

Naast landelijke regelingen zijn er vaak op proviniciaal of gemeentelijk niveau subsidieregelingen van toepassing. Wilt u weten of er in uw woonplaats nog andere subsidieregelingen van toepassing zijn, dan willen wij u graag verwijzen naar www.energiesubsidiewijzer.nl . Hier vindt u alle informatie over de mogelijke extra subsidieregelingen. Een aantal provincies en gemeentes biedt de duurzaamheidslening aan. Hierbij kunt u tegen een zeer laag rentetarief de zonnepanelen financieren. Omdat de rente en aflossing lager zijn dan de energiebesparing, is dit een zeer interessante mogelijkheid om te investeren in zonnepanelen.